Comunicat de l’Esquerra Independentista de Mallorca

Des de l’Esquerra Independentista de Mallorca, integrada per Maulets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Endavant, volem fer les següents valoracions al voltant de la passada manifestació de la Diada Nacional de Mallorca celebrada el 30 de desembre de 2010, a Palma:

– Al final de la manifestació es cremà una bandera espanyola monàrquica, malgrat ho neguin alguns mitjans de comunicació i Delegació de Govern. Donam tot el nostre suport a aquesta acció, ja que expressa un clar rebuig a tot allò que representa aquest símbol i s’emmarca en la nostra llibertat d’expressió. A més, entenem aquesta acció com un fet normal en el marc del conflicte polític existent entre el poble català i els estats espanyol i francès.

– Responsabilitzam la policia espanyola dels fets que es produïren després de l’acció, ja que entenem com a evident provocació que les forces d’ocupació intentin entrar al nostre bloc.

– Volem felicitar el nostre servei d’ordre i seguretat, el qual evità que la situació no anàs a més, actuant sempre amb contundència, coherència i responsabilitat.

– Rebutjam les abjectes declaracions d’en Biel Barceló (secretari general del PSM) al voltant d’aquest fet. És inaudit que el representant d’un partit que es diu progressista i catalanista condemni la crema de la bandera espanyola monàrquica, equipari joves independentistes amb neonazis i calli davant l’agressió policial a joves independentistes.

Procedim doncs a explicar els fets que realment tingueren lloc durant la manifestació de la Diada de Mallorca.
Durant la manifestació, es llegí un manifest a l’altura de la Cafeteria “Olmos” situada al carrer dels Oms. Ja mentre es feia la lectura, un home assegut a la terrassa del bar esmentat anteriorment començà a proferir una sèrie d’insults contra els manifestants.
Posteriorment, es produí la crema d’una bandera espanyola, moment en que dos antiavalots sortiren del carrer de la Missió i irromperen a cops de porra, ferint d’aquesta forma a un home que es trobava al mig. Els organitzadors i manifestants, davant l’agressió de la Policia Espanyola, intentaren defensar-se i es formà un cordó humà per a que no es produís una altra càrrega amb els reforços que anaven arribant dels carrers
adjacents. Seguidament, i a pesar de les contínues provocacions de la Policia Espanyola, la manifestació seguí amb el seu recorregut, finalitzant a la Plaça dels Patins.
Finalment, només ens cal reafirmar que l’Esquerra Independentista de Mallorca seguirem lluitant per la independència i el socialisme a Mallorca i a la resta dels Països Catalans.

Esquerra Independentista de Mallorca
Mallorca 5 de gener de 2011

Anuncis

Un pensament sobre “Comunicat de l’Esquerra Independentista de Mallorca

 1. Jo ho vaig poder veure quasi tot i no puc dir res en contra d’aquesta versio.
  El cas es que em va pareixer que conec al vellet de pel blanc que va porvocar als manifestants.
  No estic segur.
  Hem recorda a dues persones certament parecudes tant d’aspecte com d’idees.
  Un d’ells es un militant de falange, que el vaig veure l’any 2004 aferrant cartells tot sol a la p. Cardenal reig, i sino es ell, es un sionista israelia que em vaig trobar quan convocavem la mani en contra de la masacre de gaza de fa dos anys.
  Si es un, com si es l’altre, pareix ben clar que va esser un fet premeditat.
  Ells volien un titular per criminalitzar als joves.
  Tambe vaig veure i reconeixer un falangista que es vigilant de seguretat dels pitjors de tots, que pesa uns 140 kgs, a l’altura de les escales del teatre.
  Es un indesitjable que vigilava la manifestacio i que en veure’s descobert, va partir sense mes.
  No se si el model de diada es l’adequat i tota la resta, pero queda ben clar que els feixistes i l’aparell repressiu estan ben pendents i coordinats.
  Si jo vaig poder veure aixo qui mes degueren de reconeixer els demes assistents…
  Tambe em vaig adonar de que la mani estava plena de gent dels paissos catalans peninsulars.
  salut i revolucio mundial. Joan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s