Revolta Global organitza una trobada per posar en marxa una candidatura anticapitalista unitària

Companyes i companys:

Ens posam en contacte amb vosaltres perquè volem posar en marxa una candidatura anticapitalista unitària a les eleccions autonòmiques del proper mes de maig. Després del fracàs de l’anomenat govern d’esquerres, amb aliances i equilibris impossibles de sostenir, es fa més necessari que mai construir una alternativa en el terreny polític que també ajudi a la remobilització social i formi part de les lluites. No podem deixar que els partits de sempre diguin que ens representen, quan en realitat treballen en benefici d’una minoria. Consideram que els partits que conformen el Govern de les Illes Balears i l’executiu del Consell de Mallorca s’han mostrat totalment inservibles per impulsar transformacions de fons de la societat i per millorar les condicions de vida de la població treballadora mallorquina. La seva és una política més al servei dels interessos del capital, socialment injusta, insolidària, destructora del territori, que no fa més que agreujar els ja devastadors efectes de la crisi econòmica del model capitalista. A més, el fracàs de les seves polítiques només fa que preparar el retorn de la dreta al poder.

En aquest context, la solució als problemes actuals només pot venir de la mà d’una resposta d’esquerres, mobilitzadora i solidària, compromesa amb les lluites i les necessitats de la població per damunt de la gestió institucional. En aquest sentit, l’existència i reforçament de les resistències i lluites al carrer són essencials, i les eleccions no deixen també de ser un terreny més de lluita.

No volem plantejar una candidatura electoralista, ni fer de les campanyes electorals una raó de ser. Volem construir entre totes les persones interessades en canviar d’arrel l’actual estat de coses una alternativa que sigui útil per a les resistències socials i que aprengui d’aquestes resistències. D’una banda, és clar que s’ha de construir un projecte a llarg termini, però d’una altra, no podem permetre que els partits que monopolitzen la representació política i electoral ho continuïn fent i pretenguin seguir parlant en nom de tots i totes nosaltres, mentre governen en benefici de les grans empreses. Per això volem impulsar una nova veu que utilitzi les eleccions per fer sentir les propostes de les persones treballadores, aturades, immigrants, activistes dels moviments socials, del sindicalisme combatiu

Pensam que cal oferir una proposta a l’esquerra per trencar amb el dilema de quedar-se a casa el dia de les eleccions o de seguir votant pel mal menor. Donar suport al mal menor és sovint el camí més ràpid que porta al mal major. No podem passar de la política perquè la política no passa de nosaltres. Per tot això, volem construir amb tots i totes vosaltres una candidatura a les eleccions autonòmiques que faci el que diu i digui el que fa. Que no pacti amb el social-liberalisme. Que aposti clarament per la desprofessionalització de la política. Una candidatura amb la qual ningú aspiri a ocupar despatxos ni a enriquir-se ni tan sols a sobreviure a costa de fer política institucional.

Per tal d’assolir aquesta tasca, volem fer una trobada de persones interessades en la construcció d’aquesta opció dimarts dia 25 de gener a les 19:00 hores a Can Alcover. Esperam la teva assistència i la de les persones a qui consideris oportú convidar.

Salut per tothom i fins molt aviat.

Revolta Global- Esquerra Anticapitalista

 

Anuncis

3 pensaments sobre “Revolta Global organitza una trobada per posar en marxa una candidatura anticapitalista unitària

  1. Estic molt content d’aquesta iniciativa! Tot i així, sóc una mica més partidari de fer les coses des de baix, anar bastint una esquerra transformadora i anticapitalista, que participi a nivell municipal, creant tot un entorn de gent activista, militant i propera, per després (si és necessari) fer el salt a les autonòmiques.

    Però tot i així, endavant!

  2. Hola, Toni.

    Revolta Global dóna suport a totes les candidatures municipals de caire esquerrà, transformador i anticapitalista que es facin a qualsevol poble de les Illes. Crec que una tasca, però, no ha de estar renyida amb l’altra. Tanmateix, pel que tinc entès aquesta és una feina que precisament comença des de baix, per això precisament es fa la crida a tot el que vulgui participar-hi.

  3. convendria crear una plataforma de gentes de izquierdas de cara próximos comicios electorales en palma, aquellos que estuvimos al lado de salvem la real, que estuvimos en manifestaciones defendiendo un corredor verde en el parc de las vias del tren y apoyando iniciativas en contra la via conectora que pretenden construir, tenemos que aglutinar todo este sentimiento de pais y hacer una candidatura atractiva y aceptada por la sociedad que vean un referente politico serio y comprometido, esta iniciativa ya se da en ciudades como salamanca, segovia, y muchos municipios de asturias, la marca para concurrir tiene que tener connotacion municipalista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s