Defensa de la peatonalització i el carril bici de Blanquerna

Avui 31 de gener, al ple de l’Ajuntament de Palma, l’Stei i la Mesa Cívica han defensat la peatonalització de Blanquerna i el carril bici mitjançant l’escrit de Lluís Gené.

Davant una gran nombre de jubilats del pp, cridant a favor d’un progrés vinculat al cotxe (literalment),  aquesta intervenció, juntament amb la de na Margalida Ramis del GOB, han posat un poc de seny a la sala, tot i que de poc ha servit.

N’adjuntam l’escrit de Lluís Gené i el link en què podreu escoltar les diferents intervencions d’altres representants de col·lectius.Bon dia,

Ja fa anys que vaig introduir la bici en la meva rutina diària, en els desplaçaments per anar a la universitat, per anar a comprar o simplement per quedar amb els amics. Els motius que em dugueren a prendre la decisió són tan ideològics-polítics, com econòmics i socials. I és que sembla mentida que encara haguem d’estar debatent aquí per això en ple segle XXI.

Senyors: anau amb bici, anau a peu. Contribuirem a reduir toxines, aturarem l’efecte hivernacle i tots guanyarem temps, doblers, oxigen, qualitat de vida i a sobre ens mantindrem en forma i de retruc tots estarem de més bon humor.

La nostra ciutat no és gaire costeruda i gaudim d’un privilegiat clima mediterrani amb molts dies assolellats. I és gran però no tant. Perfecte per anar amb bici, tan ràpida o més que el cotxe si contam el temps que es torba cercant aparcament. I per no parlar del preu d’un aparcament subterrani. A més a peu o en bici no existeix l’estrès.

I és que amb aquest model neoliberal que seguim, no anam en lloc. El cotxe ja no pot seguir sent el protagonista. El mateix progrés que el va introduir a les nostres vides, paulatinament l’ha d’anar arraconant. Ara és el moment de ser valents. Necessitam més autobusos, tramvies i bicis. Ara cal que les persones “envaïm” Ciutat. Blanquerna o Fàbrica en són una oportunitat. La cosa no té volta enrere. I hem de seguir cap al model de ciutat que molts somiam.

I a les persones contràries als carrers de vianants els hi deman per favor: alliberau-vos de l’esclavitud del cotxe i del petroli, ajudau-nos a canviar el món, abans que el món ens canviï a nosaltres. Això comença a casa nostra mateix i per favor no vos oposeu a aquest canvi de model, no vos ancoreu en el passat. Ja fa massa anys que només s’ha fomentat la mobilitat privada posant en risc el futur que espera als nostres infants.

Enteneu que les peatonalitzacions no van en contra de ningú, ans el contrari. Cohesionen i entreteixeixen els barris i li donen l’escala humana que havien perdut amb els cotxes. Acosten el carrer a les persones i fomenten les relacions socials.

Blanquerna i Fàbrica no només han millorat la qualitat de vida dels habitants de les barriades de Santa Catalina i Bons Aires respectivament, sinó de tota Ciutat. Sempre les novetats causa polèmica i rebombori. Però ningú qüestiona que hagin de passar cotxes pels Oms o el carrer de Sant Miquel. O a Barcelona, ciutat germana a la nostra, lingüística i culturalment, a ningú se li passa ni remotament pel cap que puguin baixar cotxes pel Portal de l’Àngel com feien als anys 60. Actualment és un dels carrers comercials més cars d’Europa.

Per últim només vull fer una crida a les persones que ens governen ara i a les que ho faran en el futur. Que això no s’aturi. Necessitam una Palma més amable de les persones i per les persones. Que sigui agradable viure en els barris. Necessitam més carrils bici, més carrers de vianants, més zones verdes i més freqüències d’autobusos i tramvies que garanteixin una mobilitat democràtica i de qualitat. Blanquerna i Fàbrica, estan molt bé però no podem fer cap passa enrere, encara és anecdòtic en aquesta ciutat massa viciada pels cotxes. El temps ens ho dirà. No deixem perdre aquesta oportunitat.

Moltes gràcies.

http://justin.tv/tiltpalma/b/278636284

Violeta Amat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s