Agredit per xerrar català

Exposem pel seu interès, un comunicat realitzat per l’OCB:

El passat dijous, 10 de febrer, a les 12.00 hores, als jutjats de Via Alemanya, estava convocat el judici contra el guàrdia civil que va agredir Iván Cortés a l’aeroport de Palma per parlar en català. El judici es va suspendre per segona vegada.

Exposem els fets:

El passat 2 de setembre de 2009, l’Oficina dels Drets Lingüístics de l’Obra Cultural Balear convocà als mitjans en roda de premsa per denunciar l’agressió que el Sr. Iván Cortés patí un mes abans, arrel d’una discriminació lingüística. Així, el mateix agredit, denuncià, en presència de Tomeu Martí, coordinador de l’Obra Cultural Balear i Iraïs Seguí, responsable de l’Oficina dels Drets Lingüístics, un gravíssim cas de discriminació lingüística que culminà en agressió física.

El Sr. Cortés detallà que els fets ocorregueren el passat 7 d’agost de 2009 quan ell i la seva companya estaven a punt d’agafar un avió cap a Londres. Segons explicà, uns agents de la Guàrdia Civil els varen aturar per demanar-los la documentació. En dues ocasions va respondre en català a les preguntes que li feien i, finalment, davant el to agressiu d’un dels agents ho va fer en castellà. No va servir de res: els tres agents el varen arrossegar dins un quartet on va ser víctima d’una agressió al cap, al llavi i a l’estómac. Segons relatà Cortès, donat que el primer cop (al cap) es produí abans de que els agents tanquessin la porta, la seva al·lota la pogué veure, fet que la va fer patir per la integritat física del jove durant tot el temps en què durà la seva retenció. A la seva arribada a Londres Iván Cortés es va desplaçar a un centre mèdic, on varen fer un informe amb les lesions. A la seva tornada a Palma es varen desplaçar primer a una comissaria de la Policia Nacional i després a un jutjat per posar una denúncia.

L’Obra Cultural Balear manifesta el seu suport a Ivan Cortès i demana a la societat civil mallorquina que també li faci costat assistint al judici.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s