Diferents entitats donen suport a l’acció reinvindicativa dels Joves Units per la Lluita Saharauí

Vàries entitats (Maulets, Associació d’Amics del Poble Saharauí i CGT) donen suport a l’acció del col·lectiu de Joves Units per Un Sàhara Lliure.

* COMUNICAT DE MAULETS

Des de l’assemblea de Maulets de Palma volem expressar tot el nostre suport internacionalista a les companyes i companys de Joves Units per la Lluita Saharauí en la seva darrera  acció, l’acampada al Passeig del Born, així com sumar la nostra veu al clam que exigeix la llibertat pel poble Saharauí. El compromís d’aquests joves ens ha de servir d’inspiració i lliçó, demostrant una vegada més l’important paper de les noves generacions en l’alliberament de les nacions oprimides.
Així doncs:
*Denunciam la passivitat del govern espanyol, còmplice del genodici que duu a terme el govern de Marroc al Sàhara Occidental.
*Exigim la posada en llibertat de tots els presos polítics Saharauís
*Continuam desit
jant pel poble Saharauí el mateix futur que volem pel nostre: la independència i el socialisme, amb el restabliment total de la sobirania i la retirada de les forces d’ocupació estrangeres. Sàhara i Països Catalans, dues nacions, la mateixa lluita!
La solidaritat és la tendresa dels pobles!

* COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL POBLE SAHARAUÍ

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears vol expressar el seu suport a la iniciativa del col·lectiu de Joves Units per un Sàhara Lliure (JULS), que des del passat divendres 4 de febrer, es troben acampats de forma indefinida al Passeig del Born per reivindicar la defensa dels Drets Humans del Poble Sahrauí, i per expressar el seu suport als moviments anticorrupció i per la democratització que s’estan produint als països del Nord d’Àfrica. Esperam que tots i totes mostreu el vostre suport a aquesta iniciativa i passeu a acompanyar als Joves Units per un Sàhara Lliure al Passeig del Born.

* COMUNICAT DE CGT

CGT-BALEARS dóna suport als actes de resistència dels joves sahrauis del JULS, acampats en la jaima del Passeig d’es Born, de Palma Alhora, reclama al Govern espanyol que aturi la seva complicitat amb el règim feudal del Marroc, en especial en l’ocupació del Sàhara Occidental, i no lliuri a les autoritats marroquines els sahrauis retinguts a Canàries La conducta del Govern espanyol referent al Sàhara Occidental és vergonyosa i intolerable. La total submissió a la voluntat del règim de la monarquia feudal instal·lada al Marroc, en el referent a l’ocupació de l’antiga colònia espanyola, el robatori dels seus recursos, la persecució de la seva població, la negació dels seu dret a l’autodeterminació, els episodis de repressió com el succeït al campament d’El Aaiun… Aquesta política suposa una clara complicitat amb la violació sistemàtica dels drets humans i polítics, per part del règim marroquí sobre la població sahariana, i el darrer capítol de la negació d’asil polític dels sahrauis arribats recentment a Canàries n’és una prova més. Exigim al Govern espanyol que no abandoni aquestes persones en mans de la repressió de la policia marroquina, donat l’enorme risc de tortura, repressió i fins i tot de la pròpia vida d’aquestes persones, que tot això suposaria. Volem una solució immediata, veritable, duradora, justa i democràtica per al conflicte del Sàhara. Els règims dictatorials dels països del nord d’Àfrica estan avui en el punt de mira de les mobilitzacions dels treballadors i de la ciutadania, i el règim feudal marroquí no és una excepció. És en aquest context que el poble sahrauí, amb la seva lluita contra la tirania des de fa dècades, ha de trobar, ara sí, solució per a les seves justes aspiracions. Per tot això, fem una crida als treballadors i a la ciutadania de Mallorca, per donar suport a la lluita del joves instal·lats a la jaima del Passeig del Born, de Palma, que demà dissabte, dia 12 de febrer, faran una RODA DE PREMSA a les 18,30 hores, per donar a conèixer la situació del conflicte i la seva voluntat de continuar plantant cara fins que no es doni solució satisfactòria a tots els sahrauis del grup arribat a Canàries, i la resta de presos polítics.

Adjuntam dos vídeos que ens han fet arribar i algunes fotografies:

Acampada JULS 2011 Primera part: http://www.youtube.com/watch?v=XtvvO2NCnwc

Acampada JULS 2011 Segona Part http://www.youtube.com/watch?v=68Dl3CNOxtc

Bloc del col·lectiu de Joves Units per un Sàhara Lliure: http://ajuls.blogspot.com/

Anuncis

Un pensament sobre “Diferents entitats donen suport a l’acció reinvindicativa dels Joves Units per la Lluita Saharauí

  1. Avui dissabte (12/02/2011) a les 18h30 al Passeig del Born, a la haima dels joves saharauís, hi haurà balls, performance, lectura del manifest dels JULS i també han convocat una roda de premsa. Anirem a donar-lis suport amb la nostra presència i les nostres veus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s