[Ampliació] Cort ordena treure l’haima sahrauí del Born

[AMPLIACIÓ 7:45]

En aquests moments hi ha nombrosa presència policial enrevoltant la haima.

[AMPLIACIÓ 20:00 h]

Els joves sahrauís segueixen acampats al passeig del Born i saben que en qualsevol moment els poden desallotjar.

A continuació,  fotos del dia d’avui:

[AMPLIACIÓ 14:00 h]

Aquest migdia es complia el termini que Cort donava a l’Assemblea de Joves per la Lluita Sahrauí per desmuntar la haima que porta quasi 50 dies al passeig del Born. Complert aquest termini, en qualsevol moment es pot procedir al desallotjament forçós de la haima, tal com ha advertit la mateixa policia. Aquesta amenaça repressiva manté en tensa espera els joves acampats.

Nombrosos mitjans de comunicació s’han acostat fins la haima per cobrir un eventual desallotjament, mentre que diverses persones també s’hi han dirigit per tal de mostrar el seu suport a la lluita sahrauí.

L’Assemblea ha decidit que no farà cas de les amenaçes de Cort i no desmuntaran la haima. En cas de desallotjament forçós fan comptes resistir-s’hi pacíficament.

[URGENT!!!]

AVUI dimecres 11:30h Desallojtament haima saharuí

Els Joves Units per la Lluita Sahrauí convoquen a tothom per mostrar la seva solidaritat i resistir al possible desallotjament per la força de la haima que porta casi 50 dies instal·lada al Passeig del Born.

L’Ajuntament de Palma ha ordenat el desmantellament de la haima instal·lada al passeig del Born argumentant una manca de “cobertura legal”. Aquesta decisió s’ha aprovat per un decret en el qual ordena que la tenda sigui retirada en les 24 hores següents a la notificació, que ja s’ha produït.

Segons el comunicat de l’Ajuntament, “durant totes aquestes setmanes s’ha informat als afectats de la falta de cobertura legal de la seva ocupació i s’ha treballat intensament en la recerca d’alternatives”. A més s’indica també que Cort ha rebut denúncies contra la instal·lació de la haima. Possiblement siguin les denúncies dels comerciants del Born, que acusen a l’Assemblea de Joves Units per la Lluita Sahrauí d’embrutar la “imatge luxosa del Born”.

També s’hi diu que “L’Ajuntament de Palma respecta profundament les reivindicacions del poble sahrauí i el seu dret a expressar-les i a informar la població de la seva situació i ha instat les persones que han instal·lat la jaima a formalitzar una sol·licitud, seguint les regles establertes en la normativa municipal”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s