Avui, xerrada i documental sobre drets humans i memòria històrica: el cas de Guatemala

Memòria de Mallorca i Pau amb Dignitat de les Illes Balears organitzen avui la xerrada “Drets Humans i Memòria Històrica: el cas de Guatemala”, a càrrec d’Alberto Fuentes (coordinador del projecte Arxiu de la Memòria Històrica de Guatemala), presentat per Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca. Durant el transcurs de la xerrada es projectarà el documental La Isla, que narra el descobriment accidental de milions de documents relacionats amb les desaparicions i repressió soferta pel poble de Guatemala.

Es tracta d’una autèntica història de pel·lícula, que ha estat recollida al film La Isla. Archivos de una Tragedia, del director alemany Uli Stelzner, producte de més de 4 anys de feina. És una pel·lícula dura, per la cruesa dels testimonis, que pretén donar a conèixer l’existència d’aquest Arxiu Històric de la Policia Nacional, existència d’altra banda desconeguda per la majoria de la població guatemalenca.

El documental pretén informar i ajudar a recuperar la memòria, pas imprescindible per a un verdader procés de reconciliació nacional. En el film les verdaderes protagonistes són les víctimes, en el relat de les seves experiències i en la seva lluita per la veritat i la justícia

Lloc: Can Alcover – Espai de Cultura (Obra Cultural Balear)

Adreça: C/ de Sant Alonso, 24. 07001 – Palma

Data: Dijous 24 de març de 2011

Hora: 19.00

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s