Concentració: No més sang per petroli!

El CGT ha enviat el següent comunicat:
UNA ALTRA VEGADA, NO A LA GUERRA!
CONCENTRACIÓ  divendres, dia 25, a les 19,00 hores, a la Plaça d’Espanya, de Palma.
NO MÉS SANG PER PETROLI!
GADAFI ÉS L’EXCUSA!
UNA ALTRA VEGADA, NO A LA GUERRA! 

Les institucions mundials i els governs dels principals països del món han estat incapaços d’adoptar cap tipus de mesures prèvies per a evitar la brutal repressió i genocidi del poble libi en demanda de llibertat, respecte dels drets humans i justícia social. Una vegada més s’ha demostrat que per als dirigents polítics, no és prioritari evitar el sofriment dels pobles, el sofriment de les i els treballadors, sinó que s’han estimat més jugar a la política, han preferit escenificar els seus protagonismes i personalismes, han optat per pensar primer en els interessos econòmics de les grans multinacionals i en el futur del petroli de Líbia.

Han estat incapaços d’embargar i bloquejar els comptes del tirà Gadafi, la seva família i els seus generals, incapaços de bloquejar la venda d’armes, de bloquejar els seus ports, d’establir zones d’exclusió aèria, incapaces de trencar les relacions comercials, d’identificar i perseguir als responsables de la repressió i aplicar-los la justícia universal, incapaces d’iniciar cap procés de mediació o de negociació per a trobar una solució pacífica al conflicte.

Per contra, l’única mesura adoptada ha estat la intervenció militar. Per a CGT, aquesta mesura no solucionarà el conflicte sinó que provocarà més morts, incentivarà un clima de guerra civil i perllongarà el conflicte d’una forma indeterminada, de conseqüències incalculables, com succeeix en els països en els quals s’ha intervingut recentment, l’Iraq o Afganistan.

CGT denuncia que novament governs dels països més rics trien l’ús de la força militar com l’única forma de “ajuda” als pobles i especialment als pobles que consideren del tercer món.

CGT condemna l’ús de la força militar com forma de resoldre els conflictes socials i populars que s’estan produint en els països àrabs, i en concret a Líbia, l’origen del qual està en la falta absoluta de llibertat i justícia social.

Per a CGT, el president Zapatero torna a sorprendre’ns amb la seva aposta entusiasta per la intervenció militar oblidant l’actitud clarament pacifista del nostre poble. El govern espanyol no ha de prestar-se a la militarització dels conflictes, ni ha d’autoritzar l’ús de les bases militars, ni enviar tropes, sinó que ha de mantenir una permanent defensa d’una solució pacífica als conflictes.

CONCENTRACIÓ divendres, dia 25, 19,00 hores, a la Plaça d’Espanya, de Palma.

CGT-BALEARS

24 de març de 2011.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s