[Opinió] “Poli” a la UIB

Ahir, ens varen fer arribar, la notícia que policia local de Palma posava multes d’aparcament a la UIB, coincidint amb les eleccions al rectorat i els actes de protesta del SEPC.

Hem de recordar, que la policia només pot entrar a la UIB en dues situacions: la comesa d’un delicte flagrant, o la petició explícita de la rectora.

Cal dir que potser no té importància, però hem de recordar que l’autonomia universitària és una de les poques eines que encara ens queden per poder generar espais de reflexió crítica amb aquest món. Si permetem que, a poc a poc, aquest dret sigui soscavat, arribarà, com en altres casos, a desaparèixer. Tinc constància (d’una conversa amb un ex-vicerrector de la UIB fa uns anys), que la policia local de Palma fa, periòdicament, aquestes razzies sense informar al rectorat… i no ens equivoquem, no és culpa només de la policia, és del equip rectoral que ho permet, perquè, al meu parer, (i de forma equívoca), creu que l’autonomia universitària és redueix a la llibertat de càtedra (excusa de molts de professors per no reciclar-se pedagògicament, per cert), i a que no es fiquin amb la seva gestió.

En cas de que el rectorat hagi donat el seu vist-i-plau, l’argumentació canvia, però el problema continua: com és que el rectorat necessita de la policia? És necessari? (desconec  si la recaptació de les multes recau a la UIB).

Esper que la UIB i el seu equip rectoral sigui tan gelós en el compliment del seu deure en tots els seus àmbits.

Com deia un vell catedràtic de lletres, a vegades, s’oblida, que la universitat es fa pels estudiants, i no a l’inrevés…

Ara, més que mai, força al SEPC, que al meu parer, és el “pepito grillo” que defensa posar un poc de cordura a aquest món universitari, del que depèn tant la nostra societat.

Joan Pau Jordà

Anuncis

2 pensaments sobre “[Opinió] “Poli” a la UIB

  1. que vols q te digui? si sa gent aparca malament, ben mereix que entri sa poli local a sa uib, no ho fantasiegeu.
    els conductors de la uib són uns vagos, per no caminar 2 minuts més (la UIb no és tan gran) aparquen allà on sigui: zones de minusvàlids, carrers on dificulten l’accés als busos o a que dos cotxes que van en sentit contrari passin, carrils bici, damunt les aceres…
    fa vergonya! A mi si me sembla be que posin multes. Aparcau bé, q no costa tant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s