Concentració en solidaritat amb el C.S.O. El Sitio

L’Ajuntament de Palma va desallotjar el Casal Social Okupat El Sitio, situat al Coll d’En Rebassa, i multà algunes de les personen que hi formaven part amb quantitats desmesurades.

La Cofradia Nuestra Señora del Marrón ha convocat per divendres 22 una sorollosa protesta-concentració a Cort a les 18 hores en solidaritat amb els encausats per la sanció interposada des de l’Administració a dos activistes del CSO El Sitio.

Aquest centre social okupat del camí de Son Fangos (Coll d’En Rebassa) va patir un desatllojament il·legal per part de la patrulla verda i la policia local. A més a més, les persones identificades han rebut per part del consistori multes per 60.000 euros com a promotors d’un botellot a terrenys rústics. Això crea un perillós precedent, ja que ni va ser un botellot, ni el concert que es tenia previst (que era en benefici de la publicació llibertària Cultura Obrera) va arribar a tenir lloc. No s’entén la desproporcio de les sancions quan el renou que suposadament s’hauria fet no té punt de comparació amb el dels avions que aterren a pocs metres de les naus okupades. Si volen renou, el tendran de veres.

Font: Mercè Negre.

***

A les 18:00 hores del passat dissabte 10 de juliol de 2010, un desproporcionat desplegament de la Patrulla Verda de la Policia Local de Palma es presentà al Centre Social El Sitio (situat en unes naus annexes a l’aeroport) sense mostrar, en cap moment, cap tipus d’ordre judicial o document legal que justifiqui el motiu de la intervenció.

Després d’identificar arbitrariàment a diverses persones que es trobaven allà en aquell moment i impedir l’accés al solar als que intentaven arribar, mitjançant un cordó. El destacament policial va a dur a terme, el que considerem, un desallotjament il·legal. Idò no s’utilitzaren en cap moment els procediments ‘’legals’’ de desnonament.

Sense donar en cap moment cap tipus d’informació clara de la seva intervenció, la Policia Local pressionà els joves que allà estaven amb la intenció  d’impedir la realització d’un concert benèfic per al diari autogestionat Cultura Obrera, programat per a aquella nit, el qual mai es va arribar a realitzar.

Donada la pressió, els companys es veren obligats a recollir tot allò possible del Centre Social i abandonar l’espai, generant-se una situació d’indefensió.

Un més després, a dues de les persones identificades els arribaren sengles notificacions d’iniciació d’un procés sancionador, acusats de la ‘’Comissió d’una falta molt greu’’ per haver realitzat una ‘’festa botellón a sòl rústic’’, amb la imposició de dues multes de 60.001 euros, una a cadascun.

Creiem que la intenció real d’aquest procés ha estat acabar amb un projecte que els era incòmode pel seu caràcter obert, autònom i autogestionari. Un indret on es venien realitzant multitud d’activitats lúdiques i finançades pels seus propis mitjans o l’aportació dels participants.

La persecució i aniquilació, per part de l’Ajuntament, d’aquesta experiència cultural, lúdica i popular, s’ha realitzat emprant mètodes que demostren clarament, d’una banda, l’amedrentament mitjançant l’amenaça que suposen aquestes dues desproporcionades multes, i de l’altra, el silenci administratiu davant les al·legacions presentades per la defensa dels joves.

Contesta aquesteles alegacions és competència de la secció d’urbanisme de l’Ajuntament que és a dia d’avui qui té la capacitat d’acabar amb aquest procediment, sens dubte, insidiós.

Davant la manca d’una resposta clara del consistori sobre què fer amb aquestes sancions i davant la injustícia que suposen aquestes brutals multes, hem decidit iniciar una campanya pública de denúncia i solidaritat. Sabem que no ens faltaran els suports per a treure a el llum el ‘’greuge’’ que suposa aquesta situació i assenyalem a l’Ajuntament de Palma com a causant d’aquest abús.

Un cop més, veiem com tota pràctica de cultura popular espontània que pretengui funcionar al marge dels límits de l’insuficient i poc participativa oferta oficial és assetjada i perseguida –suposem que a fi que no s’estengui-. En aquest cas, a més, amb la clara intenció d’obviar el caràcter  reivindicatiu i social de l’assamblea que gestionava el Centre Social, imputant a dos caps de turc amb greus acusacions, amb el temor que pretenen infondre entre ells i els qui els acompanyen amb la desorbitada xifra de 120.000 € en multes.

Una excessiva pena contra, i tornem a remarcar, un projecte de clar tarannà autònom i sense a`nim de lucre, on un grup de joves després d’un dur treball d’adequació de l’espai abandonat durant anys, pretenien donar-li un ús fora de la il·lògica mercantilista o de la depenent cultura subvencionada, amb la pura intenció de construir les coses per ells i elles mateixos.

Mentre, els ciutadans patim, a molts nivells, les conseqüències d’anys d’especulació inmobiliària estesa gràcies a la permissivitat de les mateixes autoritats que semblen més interessades a perseguir els que denuncien aquesta situació que a posar-li fre.

Exigim la retirada inmmediata d’aquestes dues multes, per injustes, desproporcionades i 120.000 raons més!

Font: Grup de Suport als encausats d’El Sitio.

Anuncis

Un pensament sobre “Concentració en solidaritat amb el C.S.O. El Sitio

  1. Retroenllaç: Noves notícies del CSO “El Sitio”: Desconvocatòria i nova convocatòria «

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s