Mobilitzacions contra la corrupció política

A les portes de les eleccions, el poble prepara accions per rebel·lar-se contra la corrupció política i fer un crit per la consciència de vot. Un nou moviment social creat fa devers dos mesos ha tingut una acceptació inesperada. Es tracta del grup de Facebook “Jo no vot corrupció, vot en consciència”, que ja ha recollit més de 2.200 adhesions. Aquesta xarxa s’acaba d’unir amb la Plataforma contra la corrupció i per la dignificació política de les Illes i, entre les dues, ja sumen prop de 4.000 ciutadans. De manera conjunta, preparen accions amb vista als comicis.

La portaveu i una de les fundadores d’aquesta associació a la xarxa, Joana Maria Huguet, remarca que la iniciativa d’aquesta entitat, que va néixer fa tot just uns dos mesos, sorgeix de la “indignació i el degoteig constant de casos de corrupció, cosa que acaba normalitzant situacions que són intolerables”. Per això, el grup embrionari que creà aquest perfil del Facebook -inicialment, una desena de persones- es reuniren de manera espontània a Manacor. “Tots volíem calmar la nostra consciència i decidírem fer alguna cosa en relació amb les eleccions -explica Huguet-. La idea és que la gent voti amb seny i recordi tots els casos de corrupció que han passat a les Illes”.

El grup no accepta ni formacions polítiques, ni sindicats ni organitzacions partidistes. “La proposta ha sortit a títol individual per crear una consciència de poble i formar un grup de pressió perquè, surti el partit que surti el 22 de maig, no acceptam tornar a tenir aquests casos, i més en la conjuntura actual de crisi i retallades socials”, manifesta Huguet. Després d’establir-ne el perfil al Facebook, l’associació efectuà una primera distribució de 3.000 adhesius a Palma, Felanitx, Manacor, Petra i Binissalem i en preparà una segona tirada, de 500 més. Posteriorment, decidiren unir-se a la Plataforma contra la corrupció, que ja fa més d’un any que es constituí. A diferència de la xarxa social, és formada per més d’un centenar d’entitats i moviments cívics de les Illes, com ara el GOB, l’Obra Cultural Balear, l’STEI-i, el Lobby de Dones, Dones per la salut (Adibs), el Fòrum Ciutadà, Gent de Marratxí i Amics i amigues de Son Sardina, entre d’altres. La finalitat de l’aliança d’associacions és emprendre una “gran campanya” amb el lema “Contra la corrupció i per la dignificació de la democràcia”.

El portaveu d’aquesta darrera iniciativa, Thomàs Balaguer, assenyala que amb aquesta unió “volem reforçar els nostres objectius”. Per aconseguir-ho, explica que per al dia 7 de maig han preparat una marxa popular en bicicleta que recorrerà els llocs, les instal·lacions i els edificis que han estat lligats a algun escàndol, com són el Palma Arena, el palauet, l’òpera…

A banda d’això, el 14 de maig, les dues organitzacions tenen previst organitzar un concert a la Factoria de So. “Volem ser presents en aquesta campanya electoral”, remarca Thomàs. Així mateix, Huguet hi afegeix que a partir d’aquestes setmanes tornaran a treure una tirada de 5.000 adhesius més que es repartiran per tots els centres cívics, entitats socials, biblioteques… i és que “el poble està cansat”, declara Huguet, i els polítics només entenen les coses a les urnes.

Font: http://dbalears.cat/actualitat/balears/el-poble-s-al-a-i-fara-campanya-contra-la-corrupcio-politica.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s