Exposició “Rompre els murs de silenci”

Compartim aquesta convocatòria:

Amigues i amics, us convidam a l’acte inaugural a Palma de l’exposició “Rompre els Murs de Silenci”. L’acte inaugural tindrà lloc a la Misericòrdia el proper divendres, dia 1 de juliol, a les 20’30h.  Serà presentat per l’artista i coordinador del projecte, Antoni Marquet, i per la presidenta de l’Associació Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver

Amb el títol “Rompre els murs del silenci” el col·lectiu format pels artistes, Marquet Pascual, Joan Mariando, Tomeu Coll, Ferran Pizà, Jaume Poma, Joan Lacomba i Biel Noguera, es presenta a Palma l’exposició dedicada a la recuperació de la Memòria Històrica. Es tracta d’una mostra pictòrica i alhora reivindicativa que iniciarà tota una ruta a diferents poblacions de Mallorca i també a diferents indrets de l’Estat espanyol i a països nòrdics com Suècia i Dinamarca. La mostra d’art compta amb el suport de la revista Sa Plaça i de l’associació Memòria de Mallorca, a més de la direcció general de Cultura del Govern. La idea de reivindicar la recuperació de la Memòria Històrica mitjançant l’art fou presentada per Toni Marquet, on després de diferents exposicions organitzades per Sa Plaça, va exposar la iniciativa a aquells artistes més compromesos amb la recuperació de la Memòria de totes aquelles persones que foren assassinades o patiren la repressió de la guerra i posteriorment del franquisme. El resultat ha estat la realització de tres peces d’art per cada un dels pintors on han interpretat, d’una forma molt personal i propera, aquella època tant convulsa. Per tal de donar divulgació a la mostra s’editarà un catàleg que va acompanyat de diferents textos reivindicatius del que representa l’obra per l’artista o simplement la visió literària, històrica o poètica del que suposà per a moltes persones la repressió.

Els textos que acompanyen l’exposició i el catàleg han estat escrits per Andreu Aguiló, Llorenç Capellà, Ramon Lacomba, Maria Antònia Oliver, Sebastià Sansó, Jaume Santandreu, Maria Victòria Secall i Margalida Socies.

Us esperam!!!

Memòria de Mallorca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s