La Plataforma Pro-camins públics fa arribar les seves reinvindicacions

Hola, us aferram l’article de la Plataforma Pro-camins públics:

El diputat al Parlament Europeu i dirigent d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras es va comprometre amb les associacions i grups excursionistes que integren la Plataforma pro-camins públics i oberts, de defensar l’ús lliure dels camins públics davant les usurpacions que actualment pateixen per part dels grans propietaris de finques confrontants amb dits camins.

L’acte formal es va celebrar al Bar Mercantil d’Inca, el dissabte dia 30 de juliol, en que es va presentar l’acord al públic i als mitjans de comunicació. En nom de la Plataforma, l’investigador Antoni Gorrias, Bernat Fiol, representant de GADMA i Joan Crespí del Grup d’Excursionisme de Pollença varen presentar al diputat un informe ben documentat sobre la situació dels camins.

En concret es demana la restitució al ple domini públic dels camins més emblemàtics: de sa Bisbal (Maria de la Salut), es Cabàs (Santa Maria), Ternelles (Pollença) i el camí de Llucamet (Llucmajor)

Tot i així, es va recordar que són 493 els camins públics tancats pels propietaris. Davant la indefensió dels ciutadans mallorquins front els poders públics i la seva inoperància, quan no la complicitat i connivència dels polítics de les Illes Balears i de l’estat espanyol amb els grans propietaris, s’ha optat per recórrer a la darrera institució que pot defensar els nostres drets.

Darrera el tancament de camins públics hi ha diferents raons dels grans propietaris: des del gaudi exclusiu dels accessos a la muntanya, obres il.legals, caça major o activitats agroturístiques sovint no declarades. Sigui com sigui, aquests fets van en una mateixa direcció: expulsar els mallorquins i mallorquines dels espais naturals. En definitiva, convertir-nos en FURTIUS DEL NOSTRE PROPI TERRITORI!

Per la seva part, l’eurodiputat Junqueras va assumir la defensa dels camins públics, recordant que sovint l’estat espanyol incompleix les directives europees, sobretot pel que fa al bé públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s