El Diari de Balears promou la xenofòbia en una de les seves seccions

Un company ens ha alertat d’això. Ara que s’ha denunciat que partits d’extrema dreta islamòfobs com Plataforma per Catalunya difonen falsa rumorologia (“no pot ser que els musulmans rebin ajudes per a medicaments mentre que els de casa els hem de pagar”), resulta curiós que la secció “No vagi per dit” del Diari de Balears s’hagi afegit a aquesta pràctica perversa. El passat 5 d’agost molta gent va quedar astorada en veure que en aquesta secció s’hi deia:

Els immigrants i la sanitat. Ara que ha arribat l’hora de la més estricta austeritat en les despeses públiques, en ambients polítics es comenta, de moment en veu baixa, que els immigrants extracomunitaris empren percentualment molt més els serveis de salut que la població autòctona. En molts de casos els encisa anar al metge, mentre que als illencs, normalment, no.”

Si aquest diari ha sabut que “en ambients polítics es comenta, de moment en veu baixa” tot això, el que hauria de fer és donar noms i denunciar-ho a tota pàgina. I també cercar les dades reals sobre això i comprovar si aquests comentaris estan basats en realitats o en prejudicis xenòfobs.

Però el dia següent, el 6 d’agost, en la mateixa secció apareix aquest comentari:

Més indigència. Per Palma va en augment el nombre d’immigrants extracomunitaris que demanen almoina. I una dada: dels 5,6 milions d’immigrants que hi ha a l’Estat espanyol, només 2,3 estan donats d’alta a la Seguretat Social. Tot un indicatiu de cap on van les coses…”

És una altra mostra de com enfocar la informació de manera totalment esbiaixada. En quines dades es basen per afirmar que va en augment el nombre d’immigrants extracomunitaris que demanen almoina? Pot ser que s’hagin basat en el color de la pell per classificar-los d'”extracomunitaris”. Per què identificar immigració extracomunitària i pobresa sense cap base rigorosa? I aquesta frase final de “tot un indicatiu de cap on van les coses…”?

Denunciam que el Diari de Balears utilitzi de manera irresponsable una secció de rumorologia per difondre de mica en mica desinformacions xenòfobes.

Anuncis

6 pensaments sobre “El Diari de Balears promou la xenofòbia en una de les seves seccions

 1. el actual “dbalears” fue durante muchos años el periodico falangista “Baleares”.
  Y por lo visto sigue siendo un periodico fascista, defensor del regimen explotador, con sus articulos xenofobos y racistas, pero eso sí, en catalán.

 2. Es cert que el Baleares era un mitja de l´estat feixista però es va vendre i ja fa molts d´anys pertany a ja sabem qui i quines son les preferències del seu propietari, entre d´altres coses ell i uns altres li varen regalar un iot al rei (¡rei ni el de copes!). A part d´aixo toca dir que no tot fa oi, els articles de Llorenç Capella i Guillem Frontera es poden llegir. Nomes un comentri, a en Miguel, el que sigui en català (la llengua del pais on vius) es la cosa mes positiva del diari, encara que sembla que aixo a tu et molesta. ¡Visca la terra lliure!

 3. Francesc, perdona pero estas absolutamente equivocado con el tema del idioma.

  Si finalicé mi comentario con lo del catalán fue para señalar que mas alla de cualquier idioma hay una ideologia, y que da lo mismo ser, hablar o escribir en catalan, castellano o cualquier otro idioma cuando lo que se busca es imponer una vision fascista.

  Y no ha sido la primera vez que leo articulos xenofobos en dbalears(como en otros tantos medios).

 4. MIguel, em sembla que no llegiràs això perquè la resposta em sembla que arriba una mica tard, et demanoo disculpes, però estic fart de sentir la frase amb la que acabaves el teu comentari amb un deix despectiu cap a la llengua i a més de gent que es deia d´esquerres . No t´imagines el difícil que és conviure en català a la teva terra, prova-ho un dia només, veuràs com et serà impossible, tindràs problemes un moment o l´altre, o no poder fer-ho a la feina perquè si ho fas saps que t´acomiadaran i mil casos més que farien això massa llarg. I per reblar el clau amb la victòria de l´extrema dreta, que és el que son i no els conservadores com els bategen alguns, la llengua està rebent l´atac més criminal des de els temps en que governava un criminal vestit de general. Salutacions

 5. Crec que en general s’han malinterpretat les paraules d’en Miguel. Era una ironia. A vegades sobrevaloram allò que està escrit en català pel simple fet d’estar escrit en aquesta llengua. També hi ha fatxes que parlen català. No s’estpa dient res més.

  O això entenc jo.

 6. La veritat és que és un diari burgès, i ja està. supòs que no hi ha cap seguidor dels moviments alternatius que el seguesqui, si és així, està ben arreglada!
  Sobre la llengua, compartesc el parer de Francesc. Ja n’hi ha prou, els balears devem ser un dels pobles més permissius de la Terra, i se’ns ha pagat amb el menyspreu més absolut cap a la nostra llengua, la nostra cultura i, fins i tot, cap a la nostra manera de ser. Un respecte. La Terra és de totes, però allò que no es pot fer és anar on viu un poble i fer això. O trobau que fer això amb els maputxes és indecent, però fer-ho amb un poble europeu no?
  Jo som anarquista, i l’anarquisme parla de llibertat i manca de fronteres, però, sobre tot, de respecte. El poble de les illes és el català, i dir això no és racisme. Tenim les portes obertes, però exigim respecte.El mateix que es mereixen els immigrants -a més, és fals allò que diuen aquests fatxes, totes les estadístiques mostren que contribueixen més a la Seguretat Social i usen manco els seus serveis. La lògica ens ho fa veure, són en general joves i sanes, al contrari de la població autòctona.-però aquí hi havia, abans de les immigracions massives del passat segle, un poble homogeni, i se l’ha de respectar i no voler-li imposar ni la llengua, ni els costums dels nouvinguts. Compartir-los ens enriqueix, però sense arrasar amb nosaltres com s’ha fet i es vol anar cap a la “solució final”. Pensau en nosaltres com en aimares o kikuius, potser així ens entendreu millor. O cal que anem despullades?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s