Tres-centes bicicletes clamen a favor del carril bici a Avingudes

Avui, tres-cents ciclistes s’han reunit a la Plaça d’Espanya per dur a terme una pedalejada reivindicativa pels carrer de Palma com a protesta pel desmantellament del carril bici d’Avingudes. L’inici del recorregut ha estat tranquil. Al cap d’una estona s’ha arribat a Cort i els ciclistes han estat una estona xiulant a l’Ajuntament. Aleshores, la ruta ha seguit pels carrers de Ciutat amb certs problemes. Doncs, la policia -motoritzada- encarregada d’obrir pas a la manifestació no ha complit la seva tasca. Els efectius han estat gairebé inexistents en els punts perillosos de la manifestació, és a dir, a creuers de carrers o als semàfors, no ha tallat el pas als vehicles motoritzats, com hagués succeït en qualsevol manifestació. Això ha suposat que els cotxes s’infiltressin per la carretera quan les bicicletes ocupaven els carrils. Aquests fets han provocat algunes tensions entre els conductors de les bicicletes i els cotxes. On eren els agents de policia en aquest moment? És que interessava una manifestació desorganitzada per criminalitzar els ciclistes? És que se cercava precisament la pugna i les picabaralles entre cotxes i bicicletes? Es pretén posar la ciutadania en contra dels ciclistes? O s’han vists desbordats? Aquesta desorganització ha provocat que, ja al final del trajecte, un cotxe tomàs una persona de la bicicleta. Per sort, els altres companys han identificat la matrícula del vehicle.

Aquesta situació i el sol abrasador han provocat que una gran part dels ciclistes no hagin arribat fins al final. Tot i així, està clar que el moviment a favor dels carrils bicis a Avingudes i en contra del desmantellament i la invenció ridícula del “ciclocarrer” està més viu que mai. En acabar la marxa, un conjunt de persones s’ha reunit en assemblea per decidir quines altres accions dur a terme, sobretot de cara a la propera cita de Massa Crítica, dia 3 de setembre.

A més, des de Massa Crítica s’ha dit que demà diumenge el company Mariano, secretari i assessor jurídic de Conbici de Madrid, participarà en una tertúlia en el programa “No es un día cualquiera” de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE). Aquells que vulguis poden enviar correus electrònics a noesundiacualquiera@rtve.es o telefonar al 900137137 i posar l’Ajuntament de Palma a parir per l’atemptat a la intel·ligència que suposa la supressió de facto del carril bici d’Avingudes de Palma.

Violeta Amat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s