Recordau: avui tothom a la Marxa pel Territori

Hola a tots,

us recordam que demà dissabte està prevista la Primera Marxa pel territori, que anirà de Sant Joan i acabarà a Montuïri, on hi haurà sopar i concert amb Biel Majoral, Pep Suasi, Barrumbada i Rock’n’Press.  El punt de trobada és a la Rotonda de Sant Joan demà a les 19:00h


La Marxa Jove pel Territori és una iniciativa de caràcter lúdic i reivindicatiu que consistirà en una caminada entre Sant Joan i Montuïri. Lúdica perquè és una excursió pel Pla de Mallorca, un punt de trobada entre joves, un sopar popular i un concert. També reivindicativa per varis motius. En primer lloc, perquè demanam la protecció del territori de Mallorca i la defensa dels seus valors paisatgístics, etnològics i culturals. El jovent diem sí a una Mallorca sostenible, enfront l’especulació i el no respecte al medi ambient. Ho fem llençant un missatge positiu. Volem que es potenciï la imatge de Mallorca, no la imatge de camps de golf i urbanitzacions. Creiem que, d’una vegada per totes, hi ha d’haver un consens social definitiu que garanteixi que Mallorca sigui un lloc habitable. I les generacions més joves hi tenim molt a dir perquè ens hi jugam el nostre futur. També reivindicam el respecte al caràcter de Pla de Mallorca. No volem que la comarca sigui el proper objectiu per a un altre creixement desorbitat, alterant el mode de vida actual. En aquest sentit creiem que moltes actuacions previstes al Pla de Carreteres afavoreixen aquest despropòsit. La carretera de Sant Joan a Montuïri n’és un exemple. Una cosa és que les petites vies de Mallorca, que també són patrimoni, estiguin ben asfaltades i s’eliminin els trams perillosos i l’altra és triplicar la seva amplada en tot el recorregut, arrasant amb tot el que hi ha.

Qui ho impulsa i a qui s’adreça
La Marxa Jove pel Territori ha estat impulsada pels principals moviments socials juvenils de Mallorca; aquell jovent que fem feina des de la base, als nostres barris, pobles i ciutats, al marge de partits polítics i moltes vegades sense cap ajuda per part de les institucions. És, també en aquest sentit, una iniciativa pionera ja ha estat capaç d’aglutinar fins una quinzena d’entitats que treballen en àmbits diferents. Són les següents:

Assemblea de Joves del Molinar
Casal Joves Tramuntana (Esporles)
Col·lectiu Albaïna (Sóller)
Esplai la Cadernera (Esporles)
Felanitx en moviment
Joves de Mallorca per la Llengua
Joves del GOB
Joves Units per la Lluita Saharauí (JULS Balears)
M.A.C. (Montuïri)
Maulets
Pinyol Vermell (sa Pobla)
Pla de Mallorca en Marxa
SEPC
Xítxeros amb empenta (Manacor)

La Marxa Jove pel Territori demostra que en aquesta terra hi ha jovent que s’organitza i actua per aconseguir objectius. I que no tan sols creu en aquesta organització com una finalitat en ella mateixa sinó que demanam el suport de tothom. Certament, la caminada està convocada per entitats juvenils però, evidentment, està oberta a la participació de gent de totes les edats.

Com serà
La primera Marxa pel Territori començarà el proper dissabte 27 d’agost a les 19.00h a la rotonda de Sant Joan. Caminarem per la via de servei paral·lela a la carretera fins Montuïri. En tot moment estarem acompanyats d’una ambulància i coordinats per un servei d’ordre, que vetllaran pel bon funcionament.  En arribar a Montuïri, hi haurà un sopar popular a la plaça del Dau. Serà allà o diversos artistes interpretaran cadascun un parell de cançons com a mostra de suport a la Marxa. Actuaran, entre d’altres: Biel Majoral, Pep Suasi, Barrumbada i Rock’n’Press.

Finalment, convidar a tothom a fer difusió i a assistir a aquesta primera Marxa pel Territori a Mallorca el proper dia 27 d’agost. Per la unitat d’actuació de les entitats juvenils de l’illa i per a una presa de consciència que duri per sempre en favor d’una Mallorca sostenible i respectuosa amb la terra.

Recomanacions per dissabte

Companys i companyes,

dissabte ens trobarem a els 19.00h a la rotonda de Sant Joan per iniciar la primera Marxa Jove pel Territori. Convé tenir present:

– Serà una horeta de caminar, per tant és recomanable dur roba i sabates adequades. El camí és pla i recte. Partirem puntuals.

– Una ambulància ens acompanyarà per si passa res (cop de calor, cansament,…) i un cotxe de suport però no oblideu dur aigua.

– Cal respectar el medi ambient i no deixar fems pel camí.

– Si veniu en tren, pensau que l’aturada de Sant Joan és a 2km del poble. Podeu pujar-hi la bici i així us serà més fàcil. Si veniu en cotxe, podeu deixar-lo a la rotonda, hi ha espai per aparcar. Per tornar de Montuïri al lloc d’origen en acabar el concert, es faran viatges. Així mateix, hi ha pobles on s’organitzen cotxades, podeu fer el mateix al vostre. La informació del transport públic és a http://tib.caib.es

– A la Marxa s’ha de notar que hi ha gent de tots els pobles! duis les vostres senyeres municipals i li donarem color a la caminada!

– No oblideu fer difusió i fer extensiva la convocatòria a grans i petits! la Marxa la convocam el jovent però hi ha de ser tothom!

PER LA GENT DE SÓLLER:

El Col.lectiu Albaïna, que es troba adscrit a la Marxa Jove Pel Territori; Dia 27 d’agost a les 17.5 organitza una trobada a Can Repic/Sóller, per fer unes cotxades i donar suporta aquest esdeveniment que vol que es preservi el nostre terrori i no sigui més destrossat.

Per a qualsevol dubte: marxapelterritori@gmail.com
Tota la informació a http://marxajove.blogspot.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s