Manifestació per demanar un Sàhara lliure

Ja son molts els amics i amigues de la causa sahrauí, entitats socials, culturals, institucions… que s’han adherit al manifest que es llegirà dia 9 de Setembre a la Manifestació de comiat per als nins i nines del programa Vacances en Pau.

Però ENCARA ENS FALTES TU per demostrar que NO ENS CALLARAN!, els ciutadans i ciutadanes hem estat més de 35 anys al costat del poble sahrauí i continuarem cada dia amb més força: SÀHARA LLIURE JA!

Tan sols et demanem un minut per mostrar el teu suport a la causa sahrauí. Podeu llegir el manifest al document adjunt, PER ADHERIR-VOS PODEU ENVIAR EL VOSTRE NOM COMPLET I DNI al correu eletrònic aapsib2@gmail.com

Aferram el manifest:

MANIFEST 9 SETEMBRE 2011: SÀHARA LLIURE JA!

El Campament de la Dignitat aixecat pels sahrauís dels territoris ocupats a finals de l’any passat, a prop de la capital L’Aaiun, com a nova forma de lluita pacífica per tal de denunciar unes condicions de vida abominables, i desmantellat amb una violència brutal el novembre de 2010 per part de la policia i l’exèrcit marroquins, ha estat l’exemple per a milers i milers de nord africans i àrabs de l’Orient Pròxim que des de principi d’aquest any 2011 han aixecat les seves tendes i les seves veus contra els règims polítics que els oprimien. Un regueró de campaments que han nascut com a forma de protesta pacífica per a fer front a les injustícies de tota classe i que ha traspuat fins i tot a la riba nord de la Mediterrània i més enllà.

D’ençà aquest novembre negre al Sàhara ocupat els sahrauís continuen la seva lluita pacífica pels Drets Humans del seu poble d’una manera constant, perseverant, als carrers i places de les seves ciutats ocupades, a les escoles, als llocs de treball els pocs sahrauís que hi tenen accés, i a les presons on romanen un nombre indeterminat de presos polítics que fan servir les vagues de fam, els seus cossos en definitiva, com a eines de lluita pacífica per la llibertat.

Malauradament, apagades les cendres del Campament de la Dignitat, els mitjans de comunicació continuen tenint problemes per informar del què passa al Sàhara Occidental, a més que altres afers ocupen les primeres planes de diaris i noticiaris, però la lluita dels sahrauís no s’ha aturat ni un moment, i donen fe d’aquesta voluntat de resistència els mitjans alternatius, Internet i les xarxes socials, que es poden consultar fàcilment. Perquè la seva lluita no s’aturarà mentre no es resolgui el conflicte provocat per l’ocupació i espoli del Sàhara Occidental per part del Regne del Marroc, emparat per la complicitat no sempre silenciosa d’una part de països de la comunitat internacional, entre els quals s’hi troba el regne d’Espanya, malgrat que els ciutadans donam tot el suport i solidaritat a aquest poble germà en la seva justa causa.

Per tot això, EXIGIM

Que els nostres governants es facin ressò de la voluntat del poble, del respecte a la legalitat internacional i a les nombroses resolucions de Nacions Unides en favor de la pau, la llibertat i la defensa dels Drets Humans conculcats al Sàhara Occidental per damunt dels interessos econòmics i polítics.

Que l’onada democràtica que sacseja el nord d’África, per a ser creïble dins el Regne del Marroc, tengui com a primera condició l’abandó de l’ocupació il·legal del Sàhara Occidental per part de les autoritats marroquines i el retorn a la vigència del Dret Internacional.

Que el poble sahrauí expressi la seva voluntat democràtica reconeguda per les Nacions Unides mitjançant un referèndum d’autodeterminació, lliure i transparent, per tal d’assolir la independència, com un primer pas ineludible per arribar a un Magrib àrab en pau i llibertat.

Palma, 9 de Setembre de 2011

Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

ADHESIONS

Jo, (nom o entitat) _________________________________________________ m’adhereixo al manifest.

 

S CALLARAN: SÀHARA LLIURE JA! 

DIVENDRES, 9 DE SETEMBRE DE 2011, A LES 18.30 HORES

PLAÇA D’ESPANYA DE PALMA

  

El poble sahrauí ens necessita, acompanya’ns dia 9 de Setembre per exigir: Sàhara lliure ja!

Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s