El jutge només absol sis integrants dels 9 de Palma

El Jutjat d’Instrucció número 8 de Palma ha absolt sis dels onze acusats que van ser denunciats per l’expresident de Círculo Balear, Jorge Campos, per injuriar-lo i amenaçar-lo durant una manifestació contra la corrupció celebrada el passat any a la capital balear, mentre que ha condemnat als altres inculpats a una multa de 20 euros (dos euros durant deu dies), davant els 400 euros que sol·licitava la defensa de Campos per una falta d’injúries i uns altres 400 per altra d’amenaces.

I és que la sentència dictada pel fins ara titular d’aquest Jutjat, Antoni Rotger, a la qual ha tingut accés Europa Press, considera extinta la responsabilitat en aquests fets de Francesc B., Pere Àlvar H., Eloy S., Esteve Josep J. i Pau O., defensats pel lletrat Josep de Luis, i Rafel S., assistit per Josep Villalonga, per a qui els seus advocats havien sol·licitat la lliure absolució en considerar prescrites les faltes d’amenaces i injúries que se’ls imputaven.

En el cas dels altres cinc acusats, tal com considera provat la resolució judicial, durant la concentració, duta a terme el 20 de març de 2010, van començar a proferir insults contra Campos com “feixista” i “terrorista” en el moment en què el denunciant i altres membres de Círculo Balear desplegaven des d’un balcó de la Plaça d’Espanya una pancarta que deia ‘Contra la corrupció, eleccions anticipades’ malgrat que la seva entitat no havia estat convocada a l’acte de protesta.

La sentència apunta a més que un d’ells va instar al llavors president de l’associació a què baixàs de l’edifici, “perquè rebria”, mentre que altres dos li feien gests amb la mà “de degollar i de disparar amb una pistola”. La resolució postil·la que el fet que Campos desplegàs la pancarta va ser considerat pels denunciats com una “provocació”.

Insults generals

Durant el judici celebrat a finals del passat mes de juliol, els onze denunciats, nou d’ells membres dels ‘Maulets’, van coincidir a asseverar que les consignes que van cridar en el moment que Campos i altres membres de l’entitat exhibien la pancarta eren les mateixes que les de la resta de congregats en la protesta, que va reunir unes 8.000 persones, i van negar per tant que exterioritzassin la seva voluntat d’amenaçar-lo o agredir-lo, assegurant a més que no el coneixien.

Tanmateix, durant la seva declaració en la vista, el president de Círculo Balear va asseverar que va rebre “tot tipus d’insults”, com “terrorista” i “fatxa”, mentre l’amenaçaven amb gests que va interpretar com de voler tallar-li el coll o disparar-li amb una pistola. “Vaig sentir que era un atemptat contra la meva intimitat” va relatar el denunciant, que va recordar que alguns d’ells van intentar accedir a l’edifici des d’on va col·locar la pancarta i que va ser després de cridar el 091 quan els maulets es van retirar.

Expectació dels mitjans

El judici va despertar una gran expectació, ja que els nou maulets, abillats amb samarretes color mostassa que indicaven ‘Absolució, 9 de Palma’, van ser rebuts entre aplaudiments per unes seixanta persones a la seva arribada als Jutjats de Via Alemanya, entre els quals es trobaven el líder del PSM, Biel Barceló, i el president d’Esquerra, Joan Lladó.

A l’altre costat del carrer es concentraven amb prou feines cinc simpatitzants de Círculo Balear, entre ells ‘Chicho’ Lorenzo, pare del pilot mallorquí Jorge Lorenzo. Els manifestants que recolzaven els acusats van romandre, tanmateix, en absolut silenci quan Campos va fer acte de presència davant les dependències judicials, moment en què no es va registrar cap tipus d’incident.

Font: http://dbalears.cat/actualitat/balears/el-jutge-absol-sis-dels-acusats-d-injuriar-jorge-campos.html

Deixa un comentari