Manifestació en defensa de la sanitat pública

El proper diumenge 18 de setembre la ciutadania està novament cridada a prendre de forma pacífica els carrers de les seves localitats sota el lema “El 18S, defensa allò públic” per demanar uns serveis públics de qualitat i protestar contra les retallades socials i tot el que suposarà en aquest sentit l’última reforma constitucional.
Democràcia Reial Ja Mallorca (DRY) i el Moviment 15 els conviden a assistir el proper dijous dia 15 de setembre a les 17,15 h a una roda de premsa informativa a la Plaça Espanya en què es donarà a conèixer aquesta convocatòria.

Les activitats previstes per aquest mateix dia seran una xerrada col·loqui amb professionals del sector sanitari i del sector educatiu, “performance” reivindicativa i de sensibilització.

La manifestació convocada el dia 18/9/11a les 19h i d’àmbit nacional, tendrà com a punt d’inici al Parc de la Mar per continuar per Passeig del Born, C / Unió, la Rambla i finalitzarà a Plaça Espanya, amb els lemes ” En defensa de la Sanitat Pública “,” En defensa dels serveis públics “,” Per una sanitat i ensenyament públic de qualitat “.
L’objectiu és protestar contra les retallades, les privatitzacions, els concerts i l’externalització amb fins lucratius dels serveis socials, sanitat, educació i cultura, medi ambient, justícia, etc … que ja estan afectant la ciutadania en general. Aquest procés de retallades i privatització, que patim a diari, és molt possible que segueixi el seu curs, i en els propers mesos es faci més evident, hem de fer sentir les nostres veus.

Fins ara, una dotzena de ciutats han confirmat la seva participació en la convocatòria amb tota mena d’actes en els quals mostraran la seva indignació pel desolador panorama que ens espera.

Democràcia real Ara! crida de nou -de la mà amb acampades i assemblees o simplement secundant activament el organitzat per altres moviments- a prendre els carrers de Barcelona, ​​Benidorm, Cartagena, Jaén, Jerez de la Frontera, Lanzarote, Madrid, Mallorca, Oviedo, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife i Valdepeñas…

Novament, desproveïda de signe polítics o sindicals, aquesta convocatòria suma a les motivacions del 15M l’amenaça que suposen per al benestar social les noves retallades previstes. La sanitat, l’educació, les pensions i tots els serveis públics en general estan sent les primeres afectades i no podem quedar-nos ni callades ni quietes.

Us hi esperam a tots!

Tota la informació sobre la convocatòria, el mapa de ciutats, cartells, etc. es troben en el següent enllaç: http://sanidad.democraciarealya.es/convocatorias18s/

EN SANITAT NI UN PAS ENRERE!!

La deterioració de l’Estat de Benestar dirigit pels grans capitals arriba a la seva màxima expressió amb les retallades en sanitat i l’inici per fases de la seva privatització d’acord a la política neoliberal.

ENS NEGUEM:

– A la reducció del pressupost sanitari. El sistema és sostenible, el frau total estatal (60.000 milions) és similar al pressupost de la sanitat pública.
– Al model de gestió hospitalària tipus Alzira. És la porta d’entrada a la PRIVATIZACIÓ dela Sanitat.
– Al copagament i a la reducció de prestació sanitària.
– Tancament d’urgències d’atenció primària.
– Desaparició de l’atenció primària.
– Tancament de plantes.
– Major temps d’espera.
– Pèrdua en la qualitat assistencial.
– Presumpta apropiació del patrimoni públic amb finalitats especulatives (Son Dureta).

VOLEM:

– La sanitat pública per a totes les persones.
– La salut en totes les polítiques.
– La salut no com un negoci.
– La participació activa de les persones en matèria de salut.

Així dons, entenem que no es pot prioritzar el “desig dels mercats” que es manifiesta a través d’uns governs titelles, davant el desig d’un poble que exigeix una sanitat pública i gratuïta.

Per una sanitat per a tothom i no només per qui la pugui pagar.
http://moviment15m.org/sanitat

MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES SANITÀRIES
18 SETEMBRE en el Parc de la Mar a les 19.00h.

Un@s col·legues han preparat el següent escrit per difondre el dia de la manifestació. El podeu descarregar aquí:

Serveis públics sí; Gestió popular també

Per una sanitat popular, comunitària, democràtica i descentralitzada

Davant les retallades a la sanitat i a altres serveis bàsics és més que necessària una resposta contundent per aturar aquests nous abusos. Però també convé aprofitar aquest nou context creat per la irrupció del moviment del 15-M per a abandonar el simplisme del ja clàssic discurs en defensa dels serveis públics que manca d’aspiracions.

Si estam a favor d’una “democràcia real” hem de ser conseqüents i superar contradiccions en el nostre discurs. Per exemple, en el que respecta a la salut, evidentment hem de defensar un sistema universal al que puguin accedir totes les persones. Però no ens hem de conformar amb un sistema públic que està excessivament medicalitzat -del que la indústria farmacèutica obté grans beneficis-, que ignora la prevenció i els bons hàbits de salut quotidiana, que està fortament centralitzat i que cada vegada més es construeix des d’una xarxa de grans infraestructures.

De fet, qui dissenya aquest sistema de salut que ara qüestionam? Doncs polítics i tecnòcrates. Els mateixos que ens han venut durant tants d’anys i que ara ens continuen venent als mercats.

Un sistema de salut universal ha d’estar al servei del poble i no al servei dels beneficis de la indústria farmacèutica, ni en erosió permanent per a facilitar el benefici privat. Aquest és un altre motiu per superar la simple demanda d’un servei públic i dur-la més enllà, exigint uns serveis populars i comunitaris al servei del poble, en els que el poble ha de participar de la seva gestió, doncs sap millor que ningú quins són els seus interessos. Evidentment que també han de participar infermers, metgesses i la resta de persones que ens han d’assessorar, però tot s’ha de fer lluny de la influència de sindicats corporatius (els metges són un bon exemple) que miren principalment pels seus interessos i també lluny de la influència de la indústria farmacèutica i dels mercats.

Per què hem de pagar al dentista? Per què no podem parir en el nostre poble com s’ha fet tota la vida? Per què no ens ensenyen a utilitzar remeis naturals? Per què la obesitat s’ha disparat entre els nostres infants?

Un sistema popular i comunitari de ben segur que donaria resposta a totes aquestes qüestions tant obviades per aquest sistema públic que ara retallen.

Anuncis

Un pensament sobre “Manifestació en defensa de la sanitat pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s