Iniciatives davant dels atacs que rep la llengua catalana

Hola companys i companyes, us feim arribar, en primer lloc, el comunicat elaborat per Endavant arran de les declaracions del President del Govern enfront l’ús del castellà a IB3 en detriment del català, després d’haver fet tancar Televisió de Mallorca. En segon lloc, demà Endavant oferirà una roda de premsa per tractar els atacs continuats que pateix la llengua catalana:

COMUNICAT ENDAVANT MALLORCA CONTRA ELS ATACS DE BAUZÀ AL CATALÀ A IB3

Des d’Endavant Mallorca rebutjam les darreres declaracions efectuades pel senyor Jose Ramón Bauzà en referència al model lingüístic que seguiran la ràdio i televisió publiques de les illes (IB3). Considerem  que és un nou atac frontal a la nostra llengua, el català.

Després d’anunciar el tancament per motius estrictament polítics de RTVM i quedar impune, el Govern del PP decideix ara que la televisió autonòmica ha de reservar espais per emetre només en castellà. L’estratègia del Partit Popular a les Illes i del seu president en particular, passa per introduir un model lingüístic falsament bilingüe a l’Administració Pública, a l’educació i ara també als mitjans de comunicació.

Són aquests els tres pilars imprescindibles perquè es doni una situació de normalització d’una llengua en un territori, i per això són l’objectiu a dinamitar per part de l’ultradreta espanyolista des que va accedir al poder, les passades eleccions. Seguint la línia del PP valencià d’imposicions i agressions contínues a la llengua i a la cultura pròpies, Bauzà vol fer créixer un sentiment anti-catalanista que no ens és propi a les illes, ans al contrari: som mallorquins i mallorquines i la llengua que parlam és el català.

La unitat de la llengua és tan indiscutible com ho és el fet que la llengua vehicular a les nostres escoles, administracions, ràdios i televisions no ha de ser una llengua que no sigui la nostra. Defensam per tant el dret a viure, estudiar i treballar en català a les nostres illes. Ara la lluita és al carrer i encoratjam al conjunt de la societat, a la comunitat educativa i als professionals de la informació a dir un rotund ‘No’ a les polítiques antidemocràtiques i espanyolistes del senyor Bauzá. Perquè davant dels intents de reduir-la a un reducte folklòric, davant les imposicions, la nostra aposta és clara:

Ni un pas enrere en la defensa de la nostra llengua: A Mallorca en català!

CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA

Dia: 26 de setembre de 2011
Hora: 12 hores
Lloc: Plaça d’Espanya

En motiu dels reiterats atacs que pateix la llengua catalana a Mallorca, des d’Endavant (OSAN) hem decidit impulsar una campanya a favor de la nostra llengua, per així combatre les polítiques espanyolistes que l’actual Govern balear està duent a terme.  Volem reivindicar així el nostre dret a viure, treballar i estudiar en català, lluny dels interessos partidistes que mouen a la classe política que, malauradament, està en el poder.

A la roda de premsa es donaran a conèixer més detalls de la iniciativa.

Trobareu més informació a http://endavantmallorca.wordpress.com/

Anuncis

Un pensament sobre “Iniciatives davant dels atacs que rep la llengua catalana

  1. El que jo li diria és el següent: Apreciat senyor Bauçà (per dir-li de qualque manera), si tan odies la nostra llengua, la nostra cultura i tradicions per què no t’en vas? Si no et trobes bé aquí, no cal que et quedis, això és Mallorca, no un poblet andalús.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s