Resistència a la UIB: Bauzá és interromput durant el discurs inaugural

Avui, durant l’acte inaugural del nou curs acadèmic UIB, concretament quan el president del Govern Balear, José Ramón Bauzá ha estat interromput en diferents ocasions amb crits en defensa del català i de l’educació. Òbviament, el Servei de (des)informació de la UIB ha ocultat aquest incident.

Us passam el comunicat que ha emès Endavant els quals han participat a aquesta acció:

La campanya pel català interromp el president del Govern durant l’acte inaugural de la UIB

Endavant Mallorca i diversos membres de la campanya recentment impulsada en defensa del català han boicotejat aquest matí la intervenció del president del Govern balear, José Ramón Bauzá, durant l’acte inaugural del curs de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Una quinzena de persones, distribuïdes en grups de dues dins la Sala d’Actes de l’Edifici Jovellanos del campus de la UIB han interromput el discurs de Bauzá en set ocasions diferents, aixecant-se de la seva cadira i alçant els cartells de la campanya “Tenim la paraula: a Mallorca, en català”. Mentre s’alçaven de la cadira, els membres d’Endavant i de la campanya per la llengua han cridat lemes a favor del català en la sanitat i l’ensenyament, i també d’altres com “el bilingüisme és espanyolisme”, “som mallorquins, xerram català”, “volem viure en català” i “el mallorquí és català”.

D’aquesta manera, el president del Govern ha hagut d’aturar el seu discurs en set ocasions diferents davant una gran expectació mediàtica i les més de 200 persones aplegades a la sala. Part del públic també ha mostrar el seu suport a alguns dels primers independentistes, acomiadant-los entre  aplaudiments.

A l’acte hi han assistit, a més de la rectora i el president del Govern, diversos càrrecs de l’executiu de Bauzá i professors de la universitat. Per la seva banda, el SEPC ja ha traslladat a Endavant i a la resta de membres de la campanya pel català el suport a la seva lluita i a l’acció que aquest matí s’ha produït dins la universitat.

Des d’Endavant Mallorca també han recordat que aquesta és la primera acció de la campanya, que tot just va començar dilluns i des de la qual estan disposats a combatre totes les agressions al català plantant cara als polítics i empresaris responsables.

Correu de la campanya: campanyacatala@gmail.com

Vídeos de l’acció:

Cartell que han mostrat a Bauzá durant el parlament:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat d’Endavant arran de l’actuació del passat dimecres:

 

‘Tenim la paraula: a Mallorca en català’: 1000 visualitzacions en 4 dies

La campanya, impulsada per Endavant, es va presentar el dilluns 26 de setembre i a hores d’ara ja ha assolit una important presència als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i als carrers. Això mostra que els mallorquins i les mallorquines no pensen quedar-se aturats mentre els diferents governs del Partit Popular realitzen l’atac més important contra el català des de la mort del dictador Francisco Franco.

Dos militants d’Endavant presentaren la campanya en roda de premsa dilluns matí, on es va mostrar el cartell d’aquesta, així com l’espot, que ja ha estat visualitzat pràcticament 1000 vegades.

Espot de la campanya al següent enllaç: A Mallorca en català!   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2VCt6mEuINc

Així mateix, el dimecres, durant la presentació del curs acadèmic a la UIB, fins a quinze persones boicotejaren la intervenció del president del Govern balear, José Ramón Bauzà, durant l’acte inaugural del curs de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Els militants s’anaren aixecant de les cadires en grups de dos i alçaren els cartells de la campanya “Tenim la paraula: a Mallorca, en català”. Mentre s’alçaven cridaven lemes a favor del català en la sanitat i l’ensenyament, i també d’altres com “el bilingüisme és espanyolisme”, “som mallorquins, xerram català”, o “volem viure en català”. També volem destacar el suport que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha traslladat a Endavant i a la resta de membres de la campanya pel català el suport a la seva lluita i a l’acció que aquest matí s’ha produït dins la universitat.

La força amb la que ha arrencat la campanya mostra que serà potent, i que els mallorquins i mallorquines estan decidits a lluitar per la seva llengua, com ja ho han fet en moments més complicats de la nostra història.

També volem enviar el nostre suport a les persones que durant el refrigeri que la Universitat oferí escridassaren a Bauzà per les retallades en educació i sanitat.

Finalment, només ens queda convidar a tothom a sumar-se a la campanya, ens cal la força de totes per defensar la nostra llengua…

 

Tenim la paraula, a Mallorca en català!!

Endavant Mallorca

30 de setembre de 2011

campanyacatala@gmail.com

www.endavantmallorca.wordpress.com

Deixa un comentari