[Crònica] Les bicicletes tornen a sortir al carrer

Avui dematí, més d’una cinquantena de persones han pedalejat per Ciutat per demanar un món més sostenible, una ciutat sense cotxes i un planeta on es pugui viure sanament. Tot això, sense deixar de recordar com l’Ajuntament de Palma, en aquests últims mesos, ha fet passes cap enrere en matèria de mobilitat i va fer desmantellar el carril bici d’Avingudes. D’aquest en queda sols algun tram en què el paviment resta irregular per mor de l’arrabassament de la pintura envermellonada que indicava el camí per a les bicicletes.

La marxa d’avui era una extensió de la trobada del passat dia 24 que va ploure, i malgrat ajornar-se pel dia d’avui,  un gran nombre de persones no es va fer enrere i va iniciar un recorregut una mica més breu.
A més, durant aquests darrers dies s’han concentrat una sèrie de dates destacades pel que fa a la mobilitat. Dia 24 de setembre va ser el Dia Mundial contra la Crisi Climàtica, del 16 al 22 de setembre, la setmana per a la mobilitat sostenible i dia 22, el Dia Internacional sense cotxes. La bicicleta és una bona solució per aquests tres problemes que pretenen visibilitzar aquests tres dies (però és el mateix problema de fons).

A les 10:30 els Tambors per la Pau han rebut els primers ciclistes i han animat el punt de trobada, la Plaça Espanya, amb una batucada. També els Joves del GOB han fet acte de presència i han mostrat una pancarta amb el lema “Pedalegem cap a un món més sostenible”.

La pedalejada ha començat passades les 11h i les bicicletes s’han dirigit per la zona de Blanquerna, polèmica també aquests últims mesos per l’accés novament de vehicles motoritzats. Després, s’ha tornat a davallar per Avingudes i, sempre acompanyats per la policia motoritzada, s’ha accedit al centre fins arribar a Cort que, com ja és habitual, s’ha dedicat una xiulada i “timbrada” als responsables que la mobilitat sostenible sigui avui més aviat fantasia que realitat. Aquesta ha estat el punt àlgid de la manifestació, també quantitativament, ja que durant la primera hora es solen anar afegint bicicletes.
El recorregut ha seguit fins a la Catedral, on s’ha pogut fer constància de la queixa als turistes; després s’ha pedalejat cap a Conquistador, Passeig del Born, Passeig Sagrera, Avinguda Argentina, Avingudes i, finalment, s’ha acabat, de nou, a la Plaça d’Espanya.

La pròxima convocatòria, serà de nou el primer dissabte de mes, que serà dia 5 de novembre. El punt de trobada serà la plaça d’Espanya a les 10:30. La pedalejada tornarà a ser temàtica: els i les ciclistes hauran de venir mudats i mudades amb camises, americanes, faldetes i tacons. La idea és demostrar que la bicicleta és una possibilitat real de transport per a tothom. No hi ha excuses per raons de vestir o de suar.

Algunes fotografies de l’acte:


 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s