[Ampliat] Demà, concentra’t per una educació pública de qualitat

Demà (dia 6) hi ha prevista una concentració en defensa dels nins i les nines de l’ensenyament públic. Serà a les 19h a la Plaça d’Espanya.

Jornada Mundial de Treball Decent: “El treball decent no és un privilegi”

Convoquen: STEI-i, UGT, CCOO, ANPE.

S’hi ha adherit l’Esquerra Independentista de Mallorca: http://endavantmallorca.wordpress.com/2011/10/05/lesquerra-independentista-de-mallorca-sadhereix-a-la-manfestacio-en-favor-de-lensenyament-public/

El treball decent no és un privilegi!

MANIFEST:

La Confederació Sindical Internacional (CSI) va aprovar en el seu Congrés fundacional (Viena, 2006)
la celebració d’una Jornada Mundial pel Treball Decent (JMTD) el set d’octubre de cada any.
El concepte de “treball decent”, encunyat per l’Organització Internacional del Treball (OIT), es refereix a què es realitza respectant els convenis proclamats fonamentals per aquesta organització el 1998 -llibertat sindical, dret de vaga i negociació col·lectiva, prohibició del treball infantil i del treball forçós, i prohibició de tota forma de discriminació laboral- i que, a més a més, és un treball que es realitza sota contracte, amb una remuneració justa i el dret a unes prestacions socials bàsiques.
Les JMTD han tractat de cridar l’atenció als poders polítics i econòmics, nacionals i internacionals, i a les societats, sobre les condicions tan difícils en què el model neoliberal de globalització manté una majoria de la població treballadora del nostre planeta. També han tengut un caràcter reivindicatiu en la seva exigència d’universalització dels drets fonamentals del treball.
La CSI considera, amb tota raó, des d’una posició internacionalista que només la lluita en comú dels treballadors i treballadores de tot el món pel treball decent permetrà aconseguir els drets del treball i una vida digna als qui avui no la tenen i, al mateix temps, mantenir-los als qui els han aconseguit i es veuen sotmesos, avui, als països desenvolupats, a una forta ofensiva per deteriorar-los.
Des de 2008, la profunda crisi econòmica mundial que patim, provocada per la cobdícia sense límits dels especuladors financers i immobiliaris i la falta de regulacions econòmiques i de govern democràtic del món, ha produït un notable increment de la desocupació i un deteriorament de les condicions de treball en la majoria de les nacions. S’han perdut prop de 40 milions d’ocupacions; el nombre de persones sense feina ha arribat a 205 milions, i el de treballadors precaris a 1.450 milions, gairebé la meitat dels que treballen en el món. A Europa el nombre d’aturats ascendeix a 23 milions i a Espanya ens acostam als cinc milions, dels quals el 46% són joves menors de 25 anys.
Abans de la crisi, el programa de l’ONU per aconseguir els anomenats Objectius del Mil·lenni pretenia, entre d’altres coses, que el nombre de persones que en el món vivien en la pobresa absoluta que comporta la malnutrició es reduís el 2015 a la meitat dels 800 milions que llavors hi havia. Avui ha ascendit a 1.000 milions! Per aconseguir l’objectiu faltaven per posar 50.000 milions
de dòlars d’ajuda. No hi varen ser, i això que era només l’u per cent del que s’ha gastat en el
salvament del sistema financer mundial!
Malgrat la gravíssima situació que l’economia i l’ocupació viuen a Europa, des de maig de l’any
passat les institucions de la UE i els governs nacionals europeus han eliminat dels seus objectius la
recuperació del creixement de les economies i la promoció de l’ocupació.

Anuncis

10 pensaments sobre “[Ampliat] Demà, concentra’t per una educació pública de qualitat

 1. qui la convoca, la manifestació? és una dada essencial!! en molts casos això condiciona l’assistència…no és el mateix que l’organitzi ccoo, ugt i stei que ho faci el 15M….

 2. igualment, els hi podem donar l’nehorabona per que a la fi els professors i mestres s’han indignats… benvinguts!!

 3. lali, no sé si es referirà a la mateixa convocatòria, però a les resolucions de les assemblees convocades per l’STEI-i al cinquè punt diu:

  “Com a primers actes ja es contemplen una concentració “Per un treball digne” el proper 6 d’octubre i una convocatòria de la Junta de Personal Docent no Universitari de totes les illes dia 7 d’octubre.”

  https://contrainfomallorca.files.wordpress.com/2011/10/resum-assemblees-retalls-20111.pdf

  Esper que el convocant sigui del teu gust… ens hem de començar a mobilitat per defendre l’educació pública. Ja intuïm què passarà a partir del 20N…

  Salut!

 4. Jo aniré a la manifestació per solidaritat amb els i les meves companyes de feina però a disgust amb qui convoca.

  CCOO i UGT pactaren la jubilació als 67. No és això una retallada?

  És necessari que els i les mestres professores prenguem la iniciativa a l’hora d’organitzar-nos.

 5. gaspar: el convocante COCO-OGT tampoco es de mi gusto! mira tu! COCO-OGT es un doble sindicato vertical, traidor, inmovilista, corrompido, pactista, que no es mas que una empresa publica subvencionada con dirigentes verde dinosaurio, y que no ha hecho ni hará absolutamente nada para enfrentar el profundo ataque contra l@s verdader@s productoras/es de riqueza (l@s trabajadores/as) desde este gobierno nacional del Partido ¿¿SOCIALISTA OBRERO??? (¿¿¿???)

  No necesitamos a estos sindicalistas profesionales, estos paseadores de rebaños para darnos cuenta de que la educacion es un derecho social fundamental para tod@s.

  PARA PACTOS Y TRAICIONES UGT, PSOE Y COMISIONES!!

 6. Aclaració: “COCO-OGT” tampoc són del meu gust; ni estic afiliat a cap d’ells ni els defens. Però sí que defens que ens em de mostrar als carrers, convoqui qui convoqui. Òbviament no em d’esperar que ells mobilitzin gaire més, aquí entram nosaltres. Per sort ja s’estan creant assemblees als instituts i a la Universitat. A veure si la cosa prospera i s’arriben a poder convocar les vagues i accions que aquests no promouran.

  Salut!

  PD: per cert, ens agradi o no, la manifestació ha estat un èxit.

 7. Cert que la manifestació ha estat un exit de convocatòria. Moltíssima gent. Avui els mitjans parlen de 4.000 persones.
  A banda de les xifres, en la meva opinió cal destacar dos aspectes més:

  1.- La pràctica totalitat de la gent es manifestava fora dels blocs sindicals, fàcilment visibles per les seves banderetes.
  2.- Tot i el descontent amb les retallades, els i les docents que es manifestaven no es veien massa “enfadats/des”. Els cants i els crits van ser pràcticament nuls (almanco allà on jo vaig ser), cosa que per a mi està relacionat amb l'”enfad”. En definitiva, una manifestació molt tranquila

  També és una bona notícia que s’estiguin creant assemblees als centres de treball i aquesta és la feina que s’ha de prioritzar a partir d’ara. Poder superar les passives dinàmiques sindicals que, almanco en part, ens han dut a l’actual situació de desmobilització del professorat. Cal recuperar la iniciativa i la sobirania personal.

  salut

 8. Me agrada saber que la sociedad comienza a tomar conciencia (dije comienza) y que se moviliza (aunque timidamente). Ambos caminos serán largos. Y el primer paso, fundamental, que debemos dar contra estos ataques concentrados que el estado y los capitales monopolicos ejercen contra la poblacion trabajadora tiene que ser y será el de desmarcar, desenmascarar y atacar politicamente a las organizaciones gubernamentales y sindicales responsables directas de este brutal retroceso en derechos sociales que hipocritamente pasean banderas rojas y saludan con el puño en alto. Y estos son la Inmaculada Santisima Trinidad: el PSOE, (verdadero Partido Capitalista del Banquero Español), OGT y COCO. Mientras no demos este paso de denuncia y rechazo a estas trinidad empresaria/politico/sindical dirigidas desde la Banca y Grandes Explotadores no podremos avanzar hacia una verdadera distribucion de la riqueza social, y seguiremos a merced de sus falsas e inexistentes disputas con la extrema derecha.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s