[Crònica] Crits contra les retallades en matèria d’educació

Milers de persones (els diaris parlen de 4.000 manifestants) es reuniren ahir a la plaça d’Espanya de Ciutat per participar a la manifestació convocada en motiu de la Jornada Mundial del Treball Decent, si bé, a la pràctica, va significar una mostra de rebuig a les retallades en l’àmbit de l’educació promogudes pel govern de José Ramón Bauzá. La manifestació va ser convocada pels sindicats UGT, CCOO i STEI-i, encara que comptà també amb el suport d’altres col·lectius i moviments socials.

La manifestació, convocada amb el lema “El treball decent no és un privilegi. La feina i les persones abans que res” que l’encapçalava, va sortir de la plaça d’Espanya al voltant de les 19:30 hores, i acabà a la plaça de Cort dues hores més tard, després d’haver recorregut el carrer de Sant Miquel, la plaça Major i el carrer Colom. Sota lemes com “Menys corrupció i més educació”, la manifestació va transcórrer sense cap incident remarcable.

La plaça de Cort, on va acabar la manifestació, va quedar petita per acollir els milers de manifestants, que ompliren el carrer de Colom fins a la plaça Major mentre els líders dels sindicats convocants (Lorenzo Bravo per UGT, Katiana Vicens per CCOO i Biel Caldentey per STEI-i) realitzaven els seus parlaments des del banc del sinofós. En termes generals, els sindicats animaren els treballadors a defensar els seus drets davant els atacs i les retallades promogudes pels poders públics, tant en l’àmbit laboral com en l’educatiu o sanitari, entre d’altres. També avisaren de les privatitzacions que el govern del PP pretén dur a terme, i que haurà de trobar una resposta en el carrer. En paraules de Caldentey, es tracta d’una “lluita social”.

Anuncis

Un pensament sobre “[Crònica] Crits contra les retallades en matèria d’educació

 1. “El treball decent no és un privilegi”

  Una frase hueca, vacía, ambigua. Un slogan publicitario de “empresas obreras” supersubvencionadas y dirigidas por profesionales del arte de no decir nada: sindicalistas a sueldo del estado y el patrón.
  ¿Que es un trabajo decente señores de profesion sindicalistas? ¿El de un liberal sindicado es un trabajo decente? Para él, sí. Para millones de precarios, parados, superexplotados, pensionistas y jubilados vendidos como mercadería y traicionados, no! ¿El señor Txoxo y el señor Mientez tienen un trabajo decente? Si! Decente-nares de miles de euros en sueldos y regalos.

  No hablen de decencia ni de trabajo que no sabeis ni de lo uno ni de lo otro. Hablen de privilegios que de esto sabeis bastante.

  “La feina i les persones abans que res”. Otro slogan de publicidad empresaria cutre. Que mejor no analizar.

  …y para ir terminando:

  “Els sindicats animaren els treballadors a defensar els seus drets”
  …¡esto sí que da risa! Los empresarios sindicales que han firmado entre risas y abrazos todo lo que le ha puesto el Gobierno del PPSOE, Bancos y Patronal ahora animan a los trabajadores a defender los derechos ya vendidos!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s